30 septembrie 2016

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș au dispus, la data de 26 septembrie 2016, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul ivănescu adrian dumitru sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

La data de 27 septembrie 2016, inculpatul, aflat în stare de reținere, a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mureș care a dispus față de inculpat măsura arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, împotriva încheierii procurorii formulând contestație.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, au rezultat următoarele:

La data de 18 iulie 2016, inculpatul Ivănescu Adrian Dumitru, în calitate de medic specialist în cadrul unei unități spitalicești din Târgu Mureș, a acceptat suma de 300 euro de la un martor denunțător în legătură cu exercițiul atribuțiilor de serviciu, respectiv efectuarea, la aceeași dată, a unei intervenții chirurgicale, iar la data de 29 iulie 2016 a pretins suma de 1.000 euro cu privire la același act medical.

La data de 14 septembrie 2016, inculpatul a pretins martorului denunțător o sumă de bani nedeterminată în legătură cu efectuarea, la o dată ulterioară, a unui act medical.

La data de 26 septembrie 2016, s-a procedat la prinderea în flagrant a inculpatului, acesta primind de la martorul denunțător suma de 800 euro cu referire la intervenția chirurgicală din data de 18 iulie 2016.   

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt și în vederea stabilirii răspunderii penale.

 Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.