28 septembrie 2016

 

 

COMUNICAT

 

            Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus ieri, 27 septembrie 2016, punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea inculpatului DOCHIȚA VASILE sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat.

Din probatoriul administrat în cauză până în prezent a rezultat următoarea situație de fapt:

În seara zilei de 24 septembrie 2016, în jurul orei 20.30, aflându-se pe un drum public din municipiul Fălticeni, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul Dochița Vasile a exercitat acte de violență grave și repetate asupra a două victime minore (în vârstă de 15, respectiv 17 ani), folosind un obiect tăietor-înțepător (cuțit). Loviturile, aplicate în zone vitale ale corpului, au cauzat celor două victime leziuni grave, care au dus, în scurt timp, la decesul minorului în vârstă de 15 ani și la vătămarea corporală gravă a fratelui său, în vârstă de 17 ani.

Ancheta a fost efectuată de o echipă complexă, compusă din lucrători operativi din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava – Serviciul Investigații Criminale, sub coordonarea unui procuror criminalist.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii penale.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și trimiterea în judecată reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nici o situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.