28 iunie 2016

 

COMUNICAT

 

 

            Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

            Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a inculpaților NICOLAE FLORIAN (deputat în Parlamentul României), NICOLAE VENORICA VIORICA și S.C. NOVA FORCE TECHNIC S.R.L. sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

            În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reținut următoarea situație de fapt:

            În calitate de administratori ai S.C. NOVA FORCE TECHNIC S.R.L., în cursul anului 2012, inculpatul Nicolae Florian, iar în intervalul 2013 – 2014 inculpata Nicolae Venorica Viorica, nu au înregistrat în totalitate în contabilitatea societății veniturile realizate, producând un prejudiciu bugetului general consolidat al statului în sumă de 419.360 lei.

            În perioada 2012 – 2014, prin intermediul inculpatei S.C. NOVA FORCE TECHNIC S.R.L., au fost efectuate activități evazioniste ce au profitat societății (decontare TVA, etc.) de către administratorii inculpați anterior menționați, cauzând bugetului general consolidat al statului un prejudiciu în sumă de 419.360 lei (compus din impozitul pe profit de 113.580 lei și TVA de 305.780 lei), recuperat prin plată.

            Dosarul a fost trimis, spre competentă soluționare, Înaltei Curți de Casație și Justiție.

 

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.