27 septembrie 2016

COMUNICAT

 

            Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

            Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție va găzdui, în perioada 3-4 octombrie 2016, în Sala de Consiliu, Reuniunea Națională a  Rețelei Judiciare Europene cu tema „Rețeaua Judiciară Europeană, implicare la nivel național în faza de urmărire penală a  procesului penal” .

            Evenimentul este  parte a programului pe anul  2016 de finanțare din partea  Rețelei Judiciare Europene, primind fonduri de la Eurojust.

            Scopul reuniunii este acela de a spori gradul de conștientizare la nivel național a posibilităților oferite de Rețeaua Judiciară Europeană pentru încurajarea, favorizarea, facilitarea  și accelerarea activităților de cooperare judiciară internațională, europeană și non-europeană, prin:  puncte de contact,  instrumente puse la dispoziție de site-ul rețelei,  accesul la rețele partenere și la puncte de contact în state terțe,  finanțări ale întâlnirilor regionale și naționale.

            Întâlnirea va beneficia de participarea punctelor de contact ale României în Rețeaua Judiciară Europeană, a Biroului Național al României la Eurojust și a procurorilor membri ai Rețelei Judiciare Române. Reprezentanți din partea direcțiilor specializate din cadrul Ministerului Justitiei si al Inspectoratului General al Poliției Române vor fi, de asemenea, prezenți.  

            La eveniment au mai fost invitați să participe procurori de la parchetele de pe lângă curțile de apel,  tribunale și judecătorii dintre cele situate în zone de graniță și/sau cu activitate mai amplă în materia cooperării judiciare internaționale.

            Proiectul care a stat la baza reuniunii a avut în vedere nevoia permanentă de transmitere de informații între punctele de contact și procurorii operativi, determinată de dezvoltarea constantă, cantitativă și calitativă, a instrumentelor puse la  dispoziție  de Rețeaua Judiciară Europeană, întrucât s-a dovedit că o mai bună comunicare între autoritățile judiciare conduce la o combatere mai eficientă a fenomenului infracțional.

 

 

 

Proiect finanțat de către Uniunea Europeană. Orice comunicare sau publicație în legătură cu această acțiune, întreprinse de către beneficiar în orice formă și cu utilizarea oricăror mijloace, reflectă doar opiniile autorului și Eurojust nu este responsabilă pentru nicio utilizare a informațiilor conținute.