27 aprilie 2016

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov au dispus, prin ordonanța din 25 aprilie 2016, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Ion ștefan sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la omor și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Inculpatul, aflat în stare de reținere, a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Ilfov care a admis cererea și a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pe numele acestuia.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat următoarea situație de fapt:

La data de 25 aprilie 2016, în jurul orei 12:30, inculpatul Ion Ștefan, înarmat cu un cuțit de bucătărie, a atacat-o pe persoana vătămată J.P (fostă concubină) într-o zonă intens circulată din orașul Măgurele. Astfel, inculpatul a lovit-o de mai multe ori cu cuțitul în brațul drept, cu consecința secționării arterei ulnare, a nervului ulnar și a stratului superficial muscular, producându-i o hemoragie arterială. În momentul în care intenționa să o lovească cu cuțitul în piept, acesta a fost întrerupt de către un martor care, ajutat de alte două persoane, l-au imobilizat pe inculpat până la sosirea organelor de poliție care l-au condus la sediul I.P.J. Ilfov – Serviciul Investigații Criminale.

Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii penale.

 

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.