27 aprilie 2016

 

COMUNICAT

 

 

            Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

            Într-o cauză aflată în curs de soluționare pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște, procurorii au dispus, la data de 27 aprilie 2016, continuarea urmăririi penale față de 7 suspecți cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de viol și lipsire de libertate în mod ilegal.

Totodată, în cursul zilei de astăzi, în baza unei autorizații emise de instanță, sub coordonarea procurorilor, lucrători de poliție ai I.P.J. Dâmbovița au efectuat o percheziție la adresa de domiciliu a unuia dintre suspecți, în prezent cei 7 fiind audiați, urmând a fi dispuse față de aceștia măsurile legale ce se impun.

            Din probele administrate, până în acest moment al urmăririi penale, au rezultat următoarele:

            În seara zilei de 25 spre 26 aprilie 2016, prin exercitarea de violențe fizice și psihice, suspecții au determinat-o pe minora A.F.L. (în vârstă de 16 ani), instituționalizată în cadrul unui complex de servicii sociale din Târgoviște, să întrețină relații sexuale cu ei.

            Totodată, suspecții au lipsit-o de libertate în mod ilegal pe persona vătămată până în ziua de 26 aprilie 2016, când aceasta a reușit să scape și să anunțe organele de poliție.

            Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii penale.

 

Facem precizarea că efectuarea în continuare a urmăririi penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.