26 octombrie 2016

 

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara au finalizat urmărirea penală și au dispus trimiterea în judecată a inculpatului ȘIMON IOAN DAN sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conflict de interese în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit în cauză s-a reținut următoarea stare de fapt:

1. În perioada 2011-2012, inculpatul Șimon Ioan Dan, în calitate de primar și ordonator de credite al Comunei Șimand, a achiziționat în mai multe rânduri (56 de acte materiale) bunuri de la o societate comercială al cărei unic asociat și administrator era soția sa, creându-i astfel acesteia în mod indirect un folos material, valoarea totală a bunurilor fiind de 10.287,05 lei.

2. În aceeași calitate, în perioada 2008-2011, inculpatul a încheiat pentru autoturisme aparținând Consiliului Local Șimand mai multe contracte de asigurare (28 de acte materiale) cu două societăți de asigurări, ce au fost reprezentate ca agent de retail de soția inculpatului. Prin încheierea contractelor s-a produs în favoarea soției un folos material, constând într-un comision în valoare totală de 712,96 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Judecătoriei Chișineu Criș.

 

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.