26 mai 2016

 

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au dispus, la data de 18 mai 2016, trimiterea în judecată a inculpatului scafaru andrei sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de purtare abuzivă.

În rechizitoriul întocmit în cauză s-a reținut următoarea situație de fapt:

În seara zilei de 4 august 2015, în jurul orei 21:30, inculpatul Scafaru Andrei, în calitate de agent de poliție aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza municipiului Iași, după ce a preluat în custodie persoanele vătămate minore A.I.D. (în vârstă de 12 ani) și S.C. (în vârstă de 11 ani) cu intenția de a le conduce la secție, le-a coborât din autospeciala în care se aflau, le-a înjurat și le-a lovit succesiv în zona feței. Leziunile astfel provocate persoanelor vătămate au necesitat 2-3 zile, și respectiv 1-2 zile de îngrijiri medicale.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluționare, Tribunalului Iași.

 

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.