26 mai 2016

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au dispus, la data de 17 mai 2016, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei țugui mihaela gabriela sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor.

În rechizitoriul întocmit în cauză s-a reținut următoarea situație de fapt:

În noaptea de 31.03/01.04.2016, inculpata Țugui Mihaela Gabriela, neasistată, a dat naștere unui copil viu, de sex masculin, căruia nu i-a acordat niciun fel de îngrijire imediat după naștere, l-a pus într-o pungă din plastic și l-a aruncat în WC-ul din curtea locuinței martorului M.A. din municipiul Iași, astfel încât nou-născutul a decedat.

Din cercetările efectuate în cursul urmăririi penale a rezultat că inculpata nu s-a prezentat la medic pentru luarea în evidență și supravegherea evoluției sarcinii, iar după naștere nu a acordat primele îngrijiri nou-născutului, ci și-a mobilizat forțele pentru a ascunde faptul nașterii.

De asemenea, a reieșit că inculpata a comis fapta pentru care este cercetată cu discernământ, iar în momentul comiterii faptei nu prezenta o stare de tulburare psihică determinată de naștere.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluționare, Tribunalului Iași.

 

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.