23 mai 2016

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus, la data de 23 mai 2016, în temeiul dispozițiilor art. 325 Cod procedură penală, preluarea de către Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, a cauzei privind accidentul rutier produs la data de 22 mai 2016.

Dosarul a fost înregistrat, inițial, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, având ca obiect săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

În seara zilei de 22 mai 2016, o echipă mixtă formată din polițiști și criminaliști din cadrul I.P.J. Ilfov, coordonată de un procuror, s-a deplasat la locul accidentului pentru efectuarea cercetării la fața locului. Totodată, au fost identificați doi martori oculari care au fost audiați.

În cauză s-a dispus efectuarea necropsiei, urmând a se dispune efectuarea unei expertize tehnice auto pentru stabilirea dinamicii și a împrejurărilor producerii accidentului, autoturismul fiind ridicat și transportat la sediul organelor de poliție în vederea efectuării de cercetări.

Din primele verificări și acte efectuate a rezultat că, la data de 22 mai 2016, ora 18:30, în timp ce conducea un autoturism marca Opel din direcția Corbeanca către Buftea, conducătorul auto a ieșit în afara carosabilului, izbindu-se violent de copacii de pe marginea drumului. Accidentul s-a soldat cu decesul conducătorului auto.

În cursul zilei de astăzi se continuă cercetarea la fața locului de către polițiști și experți ai Institutului Național de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea unui procuror.

Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică.