21 iunie 2016

 

COMUNICAT

 

 

În continuarea cercetărilor efectuate în cauza privind accidentul rutier produs la data de 17 iunie 2016, între localitățile Brașov și Făgăraș, soldat cu rănirea a mai multor persoane și decesul a patru dintre pasagerii autocarului, Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Până la acest moment a fost finalizată cercetarea la fața locului și au fost restituite toate bunurile aparținătorilor persoanelor vătămate.

Rezultatele probelor biologice au relevat faptul că șoferul autovehiculului implicat în evenimentul rutier nu a consumat alcool, acesta având în sânge o alcoolemie 0,00 g/l alcool pur în sânge.  

Totodată, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Curte de Apel Brașov, polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor concrete în care a avut loc accidentul rutier, fiind efectuate în acest sens audieri și ridicări de înscrisuri. În cauză urmează a fi dispuse o constatare tehnico-științifică pentru stabilirea stării tehnice a autovehiculului, iar, ulterior, o expertiză criminalistică în vederea verificării existenței unor modificări tehnice asupra autovehiculului implicat în accident, de natură să atragă răspunderea contravențională sau penală a unor persoane.

În prezent, au mai rămas internate în spitalele din municipiul Brașov patru victime, printre care se află și un minor, alte două victime fiind transferate la spitale de pe raza județului Iași.

Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică.