20 mai 2016

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a inculpatului călin marin sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conflict de interese, abuz în serviciu și folosirea în orice mod de informații ce nu sunt destinate publicității.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reținut următoarea situație de fapt:

În perioada 19 martie – 1 iulie 2014, în calitate de primar al comunei Vlădeni din județul Dâmbovița, inculpatul Călin Marin s-a implicat în întreaga procedura de selecție și numire în funcția de inspector clasa I, grad profesional asistent, în cadrul compartimentului Stare Civilă și Resurse Umane al aparatului de specialitate al Primarului Comunei Vlădeni a soției sale (C.I.D.), care a obținut un folos patrimonial prin semnarea documentelor ce au stat la baza organizării concursului pentru ocuparea funcției susmenționate, prin semnarea dispoziției din data de 13 mai 2014 de numire în funcție a soției sale, a fișei postului acesteia, a dispoziției din data de 2 iunie 2014 prin care a dispus delegarea atribuțiilor  de ofițer de stare civilă soției sale, precum și a dispoziției din data de  1 iulie 2014 de completare a celei din 13 mai 2014.

Totodată, în perioada aprilie – mai 2014,  în exercitarea atribuțiilor de serviciu, inculpatul Călin Marin a încheiat un act adițional la contractul de prestări servicii încheiat cu S.C. S. S.R.L.  în data de 1 ianuarie 2013, prin care s-a modificat și completat obiectul, durata și prețul contractului, incluzând printre altele și prestarea serviciilor resurse umane stare civilă. Ulterior, inculpatul a avizat  contractul individual de muncă încheiat  între S.C. S. S.R.L. și soția sa în care îi era stabilită o retribuție lunară de 2.120 lei, dispunând, totodată, și efectuarea plăților celor două facturi emise de societatea comercială anterior menționată, acțiuni în urma cărora soția inculpatului a obținut un folos patrimonial, constând în sumele obținute de la S.C. S.  S.R.L. în lunile aprilie și mai 2014, respectiv 3.008 lei.

Astfel, în calitate de Primar al Comunei Vlădeni, autoritate publică locală, inculpatul a organizat fraudulos concursul din data de 19 mai 2014 pentru ocuparea a două funcții publice de execuție, în scopul obținerii unui folos necuvenit pentru soția sa C.I.D., constând în angajarea acesteia în aparatul de specialitate al Primarului Comunei Vlădeni, cu consecința vătămării drepturilor unor persoane și cauzarea unei pagube în cuantum de 17.087 lei, reprezentată de salariile încasate de aceasta  de la data numirii pe funcție și până în prezent.

De asemenea, inculpatul Călin Marin a înmânat către B.C.C. și C.I.D. subiectele ce urmau a fi date candidaților înscriși la concursul organizat în data de 19 mai 2015 (informații ce nu erau destinate publicității), în scopul obținerii unui folos necuvenit, respectiv promovarea examenului pentru intrarea  în corpul funcționarilor publici la UAT Comuna  Vlădeni. 

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluționare, Judecătoriei Moreni.

 

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.