19 februarie 2016

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj au dispus, la data de 10 februarie 2016, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul cocan ionuț-sorin sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.

La data de 11 februarie 2016, procurorii au solicitat instanței arestarea preventivă a inculpatului aflat în stare de reținere. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj a dispus față de inculpat măsura arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, împotriva încheierii, procurorii formulând contestație, care a fost respinsă prin încheierea Curții de Apel Cluj din data de 16 februarie 2016.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, au rezultat următoarele:

Inculpatul, în calitate de funcționar public, i-a pretins numitului B.T.F. suma de 1.000 de lei pentru a-l ponta în fișa de prestare a muncii în folosul comunității, fără ca cel dintâi să se prezinte efectiv la desfășurarea activităților, B.T.F. aflându-se în perioada de supraveghere ca urmare a unei condamnări definitive și trebuind să desfășoare 60 de zile de muncă în folosul comunității.

La data de 10 februarie 2016, s-a procedat la prinderea în flagrant a inculpatului, acesta primind de la B.T.F. suma de 800 de lei.

În cauză, procurorii au colaborat cu lucrătorii de poliție judiciară din cadrul D.G.A. și au beneficiat de suportul tehnic-operativ al Direcției de Informații și Protecție Internă.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt, și în vederea stabilirii răspunderii judiciare.

 Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.