18 iulie 2016

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

            Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara au dispus, la data de 17 iulie 2016, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpata Nuțu Maria Mirabela sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj judiciar.

            Inculpata urmează a fi prezentată în cursul zilei de astăzi, 18 iulie 2016, cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Timișoara.

            Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, au rezultat următoarele:

            În data de 17 iulie 2016, ora 12:00, la sediul Judecătoriei Timișoara, persoana vătămată, având calitatea de procuror și aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu (susținerea în fața instanței a propunerii de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara într-un dosar penal), a fost lovită cu ambele mâini, ce erau încătușate, în zona feței, de către inculpata Nuțu Maria Mirabela, cercetată în stare de reținere în dosarul penal menționat. În aceleași împrejurări, inculpata i-ar fi adresat persoanei vătămate amenințări cu privire la exercitarea unor acte de violență după ce va fi eliberată.

            Totodată, cu privire la incident a fost informată conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, dispunându-se efectuarea de verificări pentru a se stabili dacă lucrătorii de poliție care însoțeau inculpata (aflată în stare de reținere) au respectat prevederile legale privind procedura de pază și supraveghere a persoanelor arestate sau reținute.

 

            Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.