18 aprilie 2016

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au dispus, prin ordonanța din 17 aprilie 2016, reținerea inculpatului Z.A. sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor și profanare de morminte sau cadavre.

Inculpatul urmează a fi prezentat în cursul zilei de astăzi, 18 aprilie 2016, cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat următoarea situație de fapt:

În cursul anului 2013, în timp ce se afla în domiciliul său dintr-un sat din județul Sibiu împreună cu concubina sa și copilul acesteia (în vârstă de 4 ani), inculpatul Z.A. i-a aplicat minorului mai multe lovituri în zona feței și a pieptului, soldate cu decesul acestuia.

Ulterior, inculpatul a săpat o groapă în locuința sa unde a introdus corpul victimei, după care s-a deplasat în municipiul Târgu Mureș de unde a cumpărat mai multe pungi cu sodă caustică. La momentul revenirii la domiciliul său, inculpatul Z.A. a dezgropat cadavrul minorului, l-a pus într-un cazan pe sobă, a adăugat apă și soda caustică și timp de mai multe ore a întreținut focul cazanului până la momentul la care corpul minorului s-a transformat într-un lichid gelatinos.

Pentru a-și șterge orice urmă a faptei, inculpatul Z.A. a aruncat atât cazanul cât și lichidul gelatinos reprezentând corpul minorului decedat pe malul râurilor Târnava Mare și Mureș.

 

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.