18 aprilie 2016

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au dispus, prin ordonanța din 15 aprilie 2016, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații durleci pavel laurențiu, durleci dorel și durleci doru vasile sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de omor calificat și violare de domiciliu.

Inculpații, aflați în stare de reținere, au fost prezentați cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Argeș care a admis cererile și a dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pe numele acestora.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat următoarea situație de fapt:

În noaptea de 13/14 aprilie 2016, în jurul orei 01:00, inculpații Durleci Pavel Laurențiu, Durleci  Dorel și Durleci Doru Vasile (membri ai aceleiași familii), înarmați cu  obiecte  tăietor-înțepătoare și pe fondul unei situații conflictuale preexistente, au pătruns fără drept în domiciliul persoanelor vătămate T.F., D.L.E. și T.N. și le-au aplicat multiple lovituri cu obiecte tăietor-înțepătoare ce au condus la decesul  primelor două persoane și vătămarea corporală a celei de-a treia.

Ulterior, inculpații s-au deplasat la domiciliul persoanei vătămate D.P., au pătruns  fără drept în locuința acesteia și i-au aplicat  multiple  lovituri  cu aceleași obiecte tăietor-înțepătoare, având ca rezultat decesul acesteia.

Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii penale.

 

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.