17 octombrie 2016

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii de control judiciar față de inculpatul faur florin sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de ultraj.

            Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, au rezultat următoarele:

La data de 15 octombrie 2016, în jurul orei 20:30, în timp ce doi agenți de poliție se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu efectuând cercetarea la fața locului în urma unui accident rutier produs în Timișoara, inculpatul Faur Florin a exercitat acte de violență asupra acestora. În acest context, unuia dintre agenți i-a smuls epoletul și elementele reflectorizante de pe geacă, iar pe celălalt l-a împins astfel încât s-a dezechilibrat și a căzut la pământ.  

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei și stabilirii răspunderii penale.

 

            Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.