16 septembrie 2016

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a inculpatului GIURGELEA RADU-TIBERIU sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deturnare de fonduri în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reținut următoarea situație de fapt:

La data de 11 mai 2012, în calitate de primar și ordonator de credite al comunei Vârfurile din județul Arad, inculpatul a dispus efectuarea unui număr de 9 plăți utilizând astfel, fără respectarea destinației prevăzută de H.G. 255/2012, suma de 173.998 lei din suma totală de 355.000 lei ce fusese alocată comunei pentru plata unor arierate.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este în sumă de 173.998 lei, acesta fiind recuperat parțial astfel încât, pentru diferența de 87.239 lei, Administrația Județeana a Finanțelor Publice Arad – Serviciul fiscal Orășenesc Sebiș s-a constituit parte civilă în procesul penal.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluționare, Tribunalului Arad.

 

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.