16 septembrie 2016

 

COMUNICAT

 

 

            Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

            Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul COROANCĂ GEORGE sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de omor, loviri și alte violențe, încăierare, distrugere, tulburarea ordinii și liniștii publice.

            La data de 14 septembrie 2016, inculpatul (aflat în stare de reținere) a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Tulcea, care a admis cererea și a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

            Din referatul cu propunere de arestare preventivă au rezultat următoarele:

La data de  6 septembrie 2016, pe fondul unui conflict spontan între mai multe persoane aflate în centrul orașului Măcin din județul Tulcea, inculpatul Coroancă George a lovit victima cu o bâtă în zona capului, producându-i acesteia o infirmitate fizică permanentă. De asemenea, inculpatul a lovit și alte două persoane vătămate, a distrus bunuri și a tulburat grav ordinea și liniștea publică, fiind necesară intervenția agenților de poliție la fața locului. 

 

  Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.