16 februarie 2016

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Zambon Claudio sub aspectul săvârșirii infracțiunii de delapidare cu consecințe deosebit de grave.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reținut următoarea situație de fapt:

Inculpatul Zambon Claudio, în calitate de administrator al SC F.C.P.T. SA (club de fotbal),  în zilele de 16 septembrie 2004 și 27 decembrie 2004, și-a însușit în interes personal sumele de 365.000 euro, respectiv 150.000 euro din totalul sumei de 600.000 de euro pe care o echipă de fotbal italiană a transferat-o prin Lega Nazionale Professionisti în conturile clubului timișorean. Acesta a  menționat că sumele reprezintă rambursarea unui împrumut, deși în realitate nu au existat contracte de creditare a societății de către inculpat care să justifice cele două transferuri bancare.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Tribunalului București.

  

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.