15 iulie 2016

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a inculpatului MORAR PAUL DARIAN sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reținut următoarea situație de fapt:

În perioada august - decembrie 2009, în calitatea de asociat și administrator al       SC A.M. SRL, inculpatul Morar Paul Darian a evidențiat în actele contabile ale societății pe care o administra și a declarat organului fiscal teritorial, cheltuieli care au la bază operațiuni comerciale fictive privind achiziționarea de bunuri și servicii, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, constând în plata impozitelor și taxelor datorate bugetului consolidat al statului în valoare totală de 753.756 lei.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluționare, Tribunalului Timiș.

 

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.