15 iunie 2016

                                  

COMUNICAT

 

 

            Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Domnul Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a avut în cursul zilei de ieri, 14 iunie 2016, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, o întâlnire cu domnul Hans Klemm, ambasadorul  Statelor Unite ale Americii în România. Oficialul american a fost însoțit de doamna Marisa Mac Isaac, atașat pe probleme  politice.

Din partea Ministerului Public au mai participat la întâlnire doamna  Laura Oprean, prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Daniel Horodniceanu, procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, domnul  Călin Nistor, procuror șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție, domnul Alexandru Fîciu, procuror șef al Serviciului de cooperare judiciară internațională, relații internaționale și programe din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

În cursul întrevederii au fost purtate discuții referitoare la continuarea colaborării între autoritățile judiciare române și americane în materia combaterii infracțiunilor transfrontaliere și a criminalității organizate. Ambasadorul american și-a manifestat întreaga disponibilitate de a oferi sprijin autorităților judiciare române, în sensul perfecționării profesionale a procurorilor români care își desfășoară activitatea în domeniile considerate prioritare de Ministerul Public.

Totodată, oficialul american  a făcut aprecieri privind activitatea desfășurată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și de structurile specializate, aceasta constituind o nouă dovadă a încrederii de care România se bucură în cadrul parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii.