15 ianuarie 2016

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași efectuează cercetări într-o cauză penală având ca obiect infracțiuni de tăiere fără drept de arbori și furt de material lemnos.

În cursul zilei de azi, 15 ianuarie 2015, pe baza autorizațiilor emise de către instanță, sub coordonarea procurorilor, peste 100 de polițiști din cadrul I.P.J. Iași – Serviciile de ordine publică, Investigații criminale, Investigare a criminalității economice, tehnicieni criminaliști și forțe de intervenție S.A.S., efectuează percheziții domiciliare la 11 adrese de pe raza comunelor Iași.

Zona este survolată de un elicopter al Unității de Aviație a M.A.I., în scopul surprinderii unor eventuale acțiuni  de ascundere a unor bunuri și asigurării comunicării și coordonării activităților forțelor de la sol.

Acțiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor și al reprezentanților Direcției Silvice Iași.

Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică.

 

Facem precizarea că începerea urmăririi penale și punerea în mișcare a acțiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.