13  iulie 2016

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori  ai  Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a inculpaților:

- VLAD VASILE, pentru săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor (două infracțiuni);

- VLAD GEORGIANA, pentru săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor;

- ANDREI MARIANA, pentru săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reținut următoarea situație de fapt:

            Inculpatul Vlad Vasile, în cursul anului 2013, prin mai multe acte de executare, având la bază aceeași rezoluție infracțională, a disimulat adevărata natură a provenienței și proprietății mai multor bunuri mobile și imobile, cunoscând că banii din care au fost dobândite provin din săvârșirea infracțiunii de proxenetism.

            Bunurile achiziționate cu banii dobândiți prin săvârșirea infracțiunii de proxenetism sunt:

            -  4 imobile (garsoniere) situate în municipiul Slobozia, cumpărate cu suma totală de 79.000 lei;

            -  un autoturism marca CHRYSLER, cumpărat cu suma de 10.000 euro;

            -  un autoturism marca AUDI A6, cumpărat cu suma de 7.500 euro;

            -  autoturism marca AUDI Q7, cumpărat cu suma de 18.000 euro.

           Totodată, inculpata Vlad Georgiana, în același an, a disimulat adevărata natură a provenienței și proprietății unor bunuri mobile/imobile, cunoscând că banii din care au fost dobândite provin din săvârșirea infracțiunii de proxenetism.

           De asemenea, inculpata Andrei Mariana,  la data de 23 mai 2014, a disimulat adevărata  natură a provenienței și proprietății unui imobil situat în Slobozia (garsonieră), cunoscând că banii din care a fost dobândit provin din săvârșirea infracțiunii de proxenetism.

            În cauză, procurorii au dispus, prin ordonanța din 17 iunie 2016, instituirea sechestrului asigurător, măsură ce a fost adusă la îndeplinire de către I.P.J. – S.I.C.E.

 

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.