12 mai 2016

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a inculpatului CORDIE PAUL sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conflict de interese și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reținut următoarea situație de fapt:

În cursul anului 2013, inculpatul Cordie Paul, în calitate de manager financiar la Inspectoratul Școlar Județean Călărași, în activitatea de implementare a Proiectului POSDRU Mast Networking - Calitate în dezvoltarea competențelor cheie de matematică, științe și tehnologii, a întocmit, a semnat și a prezentat spre aprobare conducerii Inspectoratului Școlar Județean Călărași un număr 3 contracte încheiate între Inspectoratul Școlar Județean Călărași și S.C. A.I.O.C. S.R.L. Călărași, în cadrul căreia inculpatul avea calitatea de asociat unic și deținea funcția de administrator.

Ulterior, în cursul anilor 2013 și 2014, inculpatul Cordie Paul a participat la recepția bunurilor livrate și a serviciilor prestate de către S.C. A.I.O.C. S.R.L. Călărași, fapt care a condus la obținerea în mod direct a unui folos în cuantum de 282.473,80 lei pentru societatea pe care o administra și, indirect, pentru sine.

Pentru a ascunde conflictul de interese, inculpatul a falsificat cele 3 contracte încheiate între Inspectoratul Școlar Județean Călărași și S.C. A.I.O.C. S.R.L. Călărași, cele 5 facturi emise de S.C. A.I.O.C. S.R.L. către Inspectoratul Școlar Județean Călărași și cele 3 procese verbale de recepție a serviciilor prestate, prin înscrierea numelui fals Marinescu Răzvan - persoană fictivă, în calitatea nereală de director al S.C. A.I.O.C. S.R.L., a datelor de identificare false, precum și a semnăturii indescifrabile Marinescu Răzvan.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Judecătoriei Călărași.

 

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.