11 mai 2016

 

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a inculpaților IANĂȘ GENOVEVA și IANĂȘ MIHĂIȚĂ CONSTANTIN sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reținut următoarea situație de fapt:

Inculpata Ianăș Genoveva, în calitate de administrator al SC T. SRL și SC HPD SRL,  ajutată de inculpatul Ianăș Mihăiță Constantin, angajat al acesteia, a omis înregistrarea în evidența contabilă a unui număr de 223 de facturi în valoare totală de 1.096.490 lei, cauzând astfel un prejudiciu de 267.077 lei  bugetului consolidat al statului.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluționare, Tribunalului Timiș.

 

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.