11 mai 2016

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Bora Laurențiu, administrator al SC L.A.B. SRL Reșița și candidat la funcția de primar al Reșiței (aflat în stare de reținere), sub aspectul infracțiunilor de ultraj și furt.

La data de 10 mai 2016, acesta a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Reșița, în cauză dispunându-se însă luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile. Împotriva măsurii dispuse de către judecător, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița au formulat contestație.

Din probele administrate până în acest moment al urmăririi penale, s-a reținut următoarea situație de fapt:

La data de 9 mai 2016, în urma controlului efectuat de inspectori antifraudă din cadrul DRAF 5 Deva, Bora Laurențiu, administrator al SC L.A.B. SRL, a fost sancționat contravențional și i s-a comunicat că urmează să i se închidă localul situat în Reșița. Aceasta a suscitat reacția violentă a inculpatului, care a atacat cu un cuțit un inspector antifraudă, cauzându-i leziuni care necesită 12 zile de îngrijiri medicale, sustrăgându-i, de asemenea, un laptop și actele de constatare pe care le întocmise.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.