9 iunie 2016

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a inculpatului HREBENCIUC VIOREL sub aspectul săvârșirii infracțiunii de mărturie mincinoasă.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reținut următoarea situație de fapt:

  Inculpatul Hrebenciuc Viorel a dat, la data 25 octombrie 2011, declarații nesincere, în calitate de martor, într-un dosar penal instrumentat de P.I.C.C.J. – D.N.A. (privind pe inculpații I.N., B.S.G., T.G. și B.V.), iar, la data 26 iunie 2013, a dat declarații nesincere  în calitate de martor, într-o cauza penală (privind pe  aceiași inculpați) aflată pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 București. Ca urmare și a faptului că numitul Hrebenciuc Viorel nu a spus adevărul în legătură cu aspectele pentru probarea cărora a fost audiat în calitate de martor, privind fapta săvârșită de numitul I.N., Judecătoria Sectorului 1 București a dispus achitarea inculpaților I.N., B.S.G., T.G. și B.V. Ulterior, la data de 19 martie 2015, într-o cauză penală, în calea de atac a apelului, aflată pe rolul Curții de Apel București, inculpatul Hrebenciuc Viorel, fiind reaudiat în calitate de martor, a dat declarații sincere.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluționare, Judecătoriei Sectorului 1 București.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.