8 iunie 2016

 

 COMUNICAT

 

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

La Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București s-a constituit un dosar având ca obiect  accidentul rutier produs în seara zilei de 07.06.2016, în care a fost implicat un autovehicul militar aparținând Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor, soldat cu vătămarea corporală a mai multor ofițeri.

Din primele cercetări a rezultat că autovehiculul militar se deplasa către Constanța, urmând ca ofițerii pe care îi transporta să participe la o acțiune de pregătire profesională organizată de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, iar la ieșirea de pe Autostrada     A 2, ca urmare a unei manevre greșite, a acroșat un autoturism. În urma coliziunii ofițerii au suferit vătămări corporale de o gravitate mai mică ce nu au impus internarea lor, cu excepția unui singur ofițer ce se află în stare mai gravă.

La fața locului s-a deplasat o echipă mixtă formată din polițiști și specialiști criminaliști coordonată de un procuror militar.

Pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică.