8 ianuarie 2016

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

            Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău au dispus, la data de  7 ianuarie 2016, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul movilă adrian (comisar șef în cadrul I.P.J. Bacău) sub aspectul săvârșirii infracțiunii de favorizarea infractorului.

            La data de 8 ianuarie 2016, inculpatul (aflat în stare de reținere) a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Bacău, care a admis cererea și a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat că, în cursul anului 2015, inculpatul i-a ajutat pe numiții Ș.M. și P.I.G., cercetați în alte cauze penale, în scopul împiedicării sau îngreunării cercetărilor, prin transmiterea de informații legate de anchetele penale, precum și oferirea de indicii și sfaturi asupra comportamentului ce trebuie adoptat ulterior, în cursul urmăririi penale în acele cauze.

 

  Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.