7 aprilie 2016

 

COMUNICAT

 

 

            Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

            Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații Stan Aurelian și Dobruș Vincențiu Alexandru, cercetați în stare de reținere sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală și tulburarea ordinii și liniștii publice.

La data de 7 aprilie 2016, inculpații au fost prezentați cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța.

          Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat că, în noaptea de 05.12.2015, în jurul orei 04.00, inculpații, împreună cu alți doi autori necunoscuți, au agresat-o pe persoana vătămată F. M. în timp ce se afla pe b-dul Tomis din mun. Constanța, în apropierea clădirii Instituției Prefectului, aducând-o în stare de inconștiență. Aceștia i-au aplicat electroșocuri și  au lovit-o cu pumnii, picioarele și alte corpuri dure, cauzând persoanei vătămate leziuni traumatice care necesită pentru vindecare un număr de 130-140 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicații, fapta fiind comisă în scopul producerii acestor consecințe, prin violențele comise de cei patru fiind tulburată ordinea și liniștea publică.

  Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.