7 aprilie 2016

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina a fost înregistrată o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, distrugerea din culpă și neluarea din culpă a măsurilor de securitate și sănătate în muncă.

Dosarul are ca obiect accidentul de circulație petrecut în noaptea de 05/06.04.2016, în jurul orei 03.05, pe DN1 - Km. 90, în apropierea localității Câmpina, județul Prahova, când o autoutilitară ce tracta o semiremorcă s-a răsturnat, iar în urma evenimentului rutier a survenit decesul conducătorului auto.

Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat că ansamblul de vehicule, care circula pe banda a 2-a în direcția Ploiești – Brașov, a acroșat separatorii din beton ce delimitau sensurile de mers, a pătruns pe contrasens, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat pe partea stângă, pe acostament. În urma răsturnării ansamblului s-a produs incendierea autoutilitarei, fără  a fi afectată încărcătura transportată (acid sulfuric), fiind distruse indicatoare rutiere, un stâlp de susținere a rețelei electrice și a unei țevi de transport gaze, fără a se constata scurgeri de gaze naturale.

Imediat după sesizarea accidentului prin sistemul unic de urgență 112, reprezentanții ISU au luat măsuri de delimitare a perimetrului în vederea prevenirii oricărui pericol, iar în urma intervenției la fața locului a rezultat că nu s-a constatat fisurarea semiremorcii, nefiind înregistrate alte pierderi de vieți omenești sau pagube materiale.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier.