6 octombrie 2016

                                               

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

            Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung au dispus, la data de 5 octombrie 2016, punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea a 23 de inculpați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de proxenetism.

            În cursul zilei de astăzi, 6 octombrie 2016, inculpații urmează a fi prezentați cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Câmpulung.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat următoarea situație de fapt:

            În perioada 2008 – 2016, inculpații au determinat și înlesnit practicarea prostituției de către 40 de persoane de sex feminin, în state ale Uniunii Europene, obținând astfel foloase de pe urma practicării prostituției de cca. 2.000.000 euro.

            În cursul zilei de 5 octombrie 2016, pe baza autorizațiilor emise de instanță, sub coordonarea procurorilor, ofițerii de poliție judiciară din cadrul I.P.J. Argeș – Poliția Municipiului Câmpulung, sprijiniți de lucrători ai Serviciului de Acțiuni Speciale, au efectuat 43 de percheziții domiciliare pe raza județului Argeș, în urma cărora au fost ridicate, în vederea confiscării speciale, 25 de autoturisme, o motocicletă, cca. 500 g bijuterii în aur, 82.000 euro, 19.100 lei și 18 ceasuri. Totodată, de la unul dintre inculpați a fost ridicat un pistol și 6 cartușe, deținute ilegal.

            Pe parcursul cercetărilor penale, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

            Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.