06.06. 2016

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

La Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București s-a constituit un dosar având ca obiect intervenția Inspectoratului pentru Situații de Urgenț㠄Dealul Spirii”    București – Ilfov de stingere a  incendiului produs în cursul zilei de astăzi, 06.06.2016, la o societate comercială din comuna Jilava.

În timpul intervenției un pompier a fost surprins de o placă de beton care s-a prăbușit peste acesta,  cauzându-i decesul.

Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă (art. 192 C.p.), neluare a măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă (art. 349 C.p.) și nerespectare a măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă (art. 350 C.p.)

La fața locului s-a deplasat o echipă mixtă formată din polițiști și specialiști criminaliști coordonată de doi procurori militari.

Pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică.