6 iunie 2016

 

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

        În perioada 25 – 26 mai 2016,  a avut loc primul atelier de lucru din cadrul proiectului „Îmbunătățirea eficienței parchetelor din Bulgaria și România în materia gestionării situației victimelor infracțiunilor și promovarea cooperării acestor instituții cu organizațiile locale și externe pentru sprijinul victimelor” – JUST/2014/JACC/AG/VICT/74757.

       Proiectul este finanțat de către Comisia Europeană și coordonat de către Fundația Germană pentru Cooperare Judiciară Internațională (IRZ). Ministerul Public  este partener în cadrul acestui proiect alături de Procuratura Generală a Republicii Bulgaria și de organizația nonguvernamentală Weisser Ring din Republica Federală Germania.

       Acest prim atelier de lucru s-a bucurat de prezența procurorilor de la parchetele de pe lângă Curtea de Apel București, Tribunalele București și Ilfov și de pe lângă judecătoriile de sector, precum și de prezența ofițerilor de poliție din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. De asemenea, atelierul de lucru a beneficiat și de participarea reprezentanților unor organizații nonguvernamentale cu relevanță în activitatea de protecție a victimelor – Terre des Hommes România și Asociația Anais. Ca parteneri instituționali, au participat la acest atelier de lucru și reprezentanți ai Procuraturii Generale a Republicii Bulgaria și ai Agenției Naționale pentru Egalitate de Șanse.

Acest atelier de lucru va fi urmat de încă două organizate în România – la Timișoara, în perioada 8-9 iunie 2016, și la Iași, în perioada 29-30 septembrie 2016.

       De asemenea, în perioada 14 -15  iunie 2016  va avea loc la București o masă rotundă de două zile dedicată conceperii unor linii directoare pentru o mai bună comunicare între procurori și organizațiile nonguvernamentale în situațiile în care sunt necesare măsuri de protecție a victimelor infracțiunilor.