6 aprilie 2016

 

COMUNICAT

 

 

            Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

            Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul CIURCĂ IOAN FLORIN sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și viol.

La data de  2 aprilie 2016, inculpatul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Iași care a admis cererea și a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pe numele acestuia.

          Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat că, în cursul lunii iulie 2013, profitând de faptul că soția sa era internată în spital, inculpatul, rămânând singur la domiciliu cu cei patru copii minori  în cursul nopții, a întreținut, prin constrângere, relații sexuale cu fiica sa în vârstă de 13 ani. Fapta nu a fost adusă la cunoștința organelor de poliție.

De asemenea, în data de 21 februarie 2016, inculpatul Ciurcă Ioan Florin a intenționat să întrețină din nou relații sexuale cu fiica sa, iar din cauza faptului că aceasta a fugit de la domiciliu, a provocat scandal și a lovit-o pe soția sa, fiind anunțate organele de poliție.

         Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași a instituit măsuri de urgență legale cu privire la minorii aflați în familie, evaluând situația din punct de vedere psiho-social.

        Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii penale.

  Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.