5 octombrie 2016

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au finalizat cercetările și au dispus, la data de 30 septembrie 2016, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaților Durleci Pavel Laurențiu, Durleci  Dorel și Durleci Doru Vasile sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de omor calificat, tentativă la omor calificat și violare de domiciliu.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reținut următoarea situație de fapt:

În noaptea de 13/14 aprilie 2016, în jurul orei 01:00, inculpații Durleci Pavel Laurențiu, Durleci Dorel și Durleci Doru Vasile (membri ai aceleiași familii), înarmați cu obiecte tăietor-înțepătoare, pe fondul unei situații conflictuale preexistente, au pătruns, fără drept, în domiciliul persoanelor vătămate T.F., D.L.E. și T.N. și le-au aplicat multiple lovituri cu obiectele tăietor-înțepătoare, ce au condus la decesul a două dintre persoanele vătămate și vătămarea corporală a celei de-a treia.

Ulterior, inculpații s-au deplasat la domiciliul persoanei vătămate  D.P., unde au pătruns, fără drept, în locuința acesteia și i-au aplicat multiple lovituri cu aceleași obiecte tăietor-înțepătoare, în urma căreia a rezultat decesul acesteia.

Dosarul a fost trimis, spre competență soluționare, Tribunalului Argeș.

 

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.