5 octombrie 2016

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

            Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus, la data de 4 octombrie 2016, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul BUMB DORINEL sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.

            La aceeași dată, inculpatul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Alba, care a admis cererea și a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

            Din referatul cu propunere de arestare preventivă au rezultat următoarele:

            La data de 29 septembrie 2016, în calitate de referent în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Alba, inculpatul Bumb Dorinel a pretins în mod direct suma de 3.000 lei de la denunțătoare, în legătură cu îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu, respectiv, după ce a efectuat în cursul anului 2015 o inspecție fiscale și pentru a nu efectua în mod corect în viitor un control fiscal. Suma de bani a fost primită efectiv în data de 3 octombrie 2016 de la denunțătoare, procedându-se la constatarea infracțiunii flagrante.

            Investigațiile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupției Alba și Inspectoratului Județean de Poliției Alba – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice.

            Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt și în vederea stabilirii răspunderii judiciare.

 

            Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.