5 iulie 2016

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Șimleul Silvaniei fost înregistrată o cauză având ca obiect accidentul rutier petrecut în cursul zilei de astăzi, 5 iulie 2016, pe DN 1H, între localitățile Vârșolț și Hereclean, în județul Sălaj, soldat cu rănirea mai multor persoane.

La fața locului s-a deplasat o echipă mixtă formată din polițiști și specialiști criminaliști, care, sub coordonarea unui procuror, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Din primele verificări a rezultat faptul că, în timp ce conducea o autoutilitară, ca urmare a neatenției, într-o curbă la dreapta, șoferul acesteia a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune laterală cu un microbuz de transport persoane, care circula regulamentar din sens opus. În urma impactului, a rezultat rănirea celor 14 pasageri, precum și a celor doi conducători auto (care au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ).

Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirea răspunderii penale în cauză.