5 aprilie 2016

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

La data de 4 aprilie 2016, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila s-a înregistrat o cauză având ca obiect accidentul de circulație petrecut la aceeași dată în municipiul Brăila, soldat cu decesul a 5 persoane și vătămarea corporală a alteia.

În cauză se efectuează urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. 2, 3 Cod penal și vătămare corporală din culpă, prev. de art. 196 alin. 1,2,3 Cod penal.

           La locul accidentului s-a deplasat o echipă complexă formată din ofițeri criminaliști, ofițeri de poliție rutieră, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila pentru a efectua cercetarea la fața locului, în urma căreia au rezultat următoarele:

La data de 4 aprilie 2016, o persoană aflată la volanul unui autoturism marca „Renault Megane”, pe fondul vitezei excesive și a deplasării pe contrasens, a încercat să evite impactul cu o autoutilitară care circula regulamentar din sens opus, motiv pentru care a virat brusc stânga, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, pătrunzând direct într-o stație de autobuz unde a lovit un grup de persoane.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, și      i-au fost recoltate probe biologice de sânge și urină, în vederea stabilirii alcoolemiei și/sau a consumului de substanțe cu efect halucinogen.

Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirea răspunderii penale în cauză.