5 ianuarie 2016

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a inculpatei RAPOLTEAN ANCA DORINA sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală săvârșită asupra copilului nou-născut, imediat după naștere, de către mama aflată în stare de tulburare psihică.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reținut următoarea situație de fapt:

La data de 2 octombrie 2015, în jurul orei 19:30, inculpata Rapoltean Anca Dorina a născut, neasistată, în timp ce se afla pe un drum lăturalnic aflat în apropierea unei gări din județul Timiș. Ulterior, inculpata a abandonat nou-născutul în vegetația de pe marginea acelui drum, acesta fiind găsit de un martor în data de 3 octombrie 2015, în stare de hipotermie, viața fiindu-i pusă în primejdie.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Judecătoriei Făget.

 

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.