4 august 2016

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

            Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații TIMIȘ IOAN și DANCI IOSIF         sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și braconaj.

            La data de 3 august 2016, inculpații, aflați în stare de reținere, au fost prezentați cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Baia Mare, care a admis cererea.

            Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale, au rezultat următoarele:

            Pe 19 iunie 2016, în timp ce se aflau în zona Lacului Iezer din Parcul Național Munții Rodnei, inculpații au împușcat cu o armă letală un exemplar de interes cinegetic din specia capră neagră. Ulterior, au recoltat fără drept exemplarul împușcat.     

     Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei și stabilirii răspunderii penale.

 Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.