2 septembrie  2016

 

                                                               COMUNICAT

 

 

            Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

            La Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung s-a înregistrat în cursul zilei de astăzi un dosar care are ca obiect producerea unui accident rutier în care au fost implicate câteva zeci de persoane. Cauza a fost preluată în vederea efectuării urmăririi penale de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș.

            Din primele cercetări efectuate de către lucrătorii de poliție din cadrul Biroului Rutier de la Poliția Municipiului Câmpulung a rezultat următoarea situație de fapt:

            Accidentul s-a produs pe data de 1 septembrie 2016, în jurul orei 23:55, pe DN 73D, pe raza comunei Vulturești, județul Argeș. Din cauza nerespectării distanței regulamentare, un autobuz a intrat în coliziune cu un alt autobuz, care circula în fața sa, în aceeași direcție de mers. Autobuzele aparțineau aceleeași firme și efectuau transportul persoanelor angajate la SC Automobile Dacia SA Mioveni către comunele Vulturești și Boteni, județul Argeș, fiind două curse speciale regulate.

            În accident au fost răniți grav unul dintre conducătorii auto și un pasager, angajat al societății mai sus menționate, iar alte 11 persoane angajate au suferit răni ușoare, ce nu au necesitat spitalizare.

            La fața locului au fost efectuate cercetări de către polițiști, precum și de către reprezentanți ai Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier Argeș, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

            Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirea răspunderii penale în cauză.