2 iunie 2016

 

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

La data de 2 iunie 2016, s-a constituit un dosar penal la nivelul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul  Militar Iași, dosar ce a fost preluat de către Secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, privind accidentul aviatic petrecut în cursul zilei de astăzi în localitatea Haraghis. Republica Moldova, când, în urma prăbușirii unui elicopter SMURD aparținând Ministerului Afacerilor Interne, s-a înregistrat decesul a patru persoane, care se aflau la bordul aeronavei.

Cercetările sunt efectuate sub aspectul  săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă (art. 192 din Codul penal),  neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă (art. 349 din Codul penal) și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă (art. 350 din Codul penal).

O echipă mixtă formată din procurori militari și specialiști criminaliști urmează să se deplaseze în Republica Moldova, pentru a colabora cu autoritățile judiciare din această țară.

Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică.