1 iunie 2016

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița au dispus trimiterea în judecată a inculpaților:

·        ALDEA DANIEL GABRIEL sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor și rele tratamente aplicate minorului;

·        TĂNASE ANA MĂRIA sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor asupra unui membru de familie și rele tratamente aplicate minorului.

În rechizitoriul întocmit în cauză s-a reținut următoarea situație de fapt:

În timp ce locuiau la un canton silvic din județul Ialomița, inculpații Aldea Daniel Gabriel și Tănase Ana Măria l-au agresat pe minorul I.N.A. (în vârstă de un an și nouă luni) atât la sfârșitul lunii septembrie, cât și la începutul lunii octombrie 2015, provocându-i acestuia leziuni traumatice în legătură directă de cauzalitate cu decesul, astfel cum sunt descrise în raportul medico-legal de necropsie.

Totodată, probatoriul administrat în cauză a relevat că, ulterior agresiunilor exercitate, aceștia nu au întreprins nimic pentru ca minorul să primească ajutor calificat, deși au constatat degradarea stării sale de sănătate.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluționare, Tribunalului Ialomița.

 

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.