31 octombrie 2015

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus, la data de 31 octombrie 2015, în temeiul dispozițiilor art. 325 Cod procedură penală, preluarea de către Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, a cauzei privind incendiul produs în Clubul Colectiv din Municipiul București, soldat cu decesul mai multor persoane și vătămarea corporală a altora.

Considerentele care au stat la baza preluării au vizat caracterul complex al cauzei determinat de împrejurările în care s-a produs incendiul, de urmările grave ale acestuia și constatând că pentru finalizarea urmăririi penale este necesar a se efectua o multitudine de acte de urmărire penală cu implicarea unor structuri centrale ale altor autorități, fiind necesară și alocarea de resurse logistice suplimentare.

O echipă de procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistic㠖 Biroul de criminalistică participă, împreună cu efective de polițiști de la I.G.P.R – D.I.C. și Serviciul Omoruri din D.G.P.M.B., la cercetarea la fața locului.

Din primele verificări și acte efectuate a rezultat că, în seara zilei de 30 octombrie 2015, în timpul desfășurării unui concert de muzică rock, s-a produs un incendiu într-un imobil din strada Tăbăcarilor nr. 7, Sectorul 4, având ca urmare decesul mai multor persoane și vătămarea corporală a altora.

Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică.