27 mai 2015

 

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș efectuează cercetări într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, tăiere fără drept și sustragere de arbori din fondul forestier național, abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals.

În cursul zilei de ieri, 26 mai 2015, pe baza autorizațiilor emise de instanță, sub coordonarea procurorilor, au fost efectuate 30 de percheziții pe raza județelor Argeș și Dâmbovița, vizând 7 societăți comerciale ce au ca obiect de activitate exploatarea și prelucrarea lemnului. Perchezițiile au fost efectuate de efective din cadrul IPJ Argeș, S.A.S. – I.P.J. Argeș și I.P.J. Dâmbovița, activitățile specifice desfășurându-se cu suportul specializat al S.R.I. Argeș și D.I.P.I. – S.I.P.I. Argeș, precum și cu sprijinul de specialitate al reprezentanților C.R.S.T.V. Ploiești și Direcției Silvice Argeș (care au procedat la ,,cubarea” și stabilirea valorii materialului lemnos identificat).

Cu ocazia perchezițiilor  domiciliare, au fost identificate și ridicate sumele de 41.000 lei și 650 euro, precum și un număr de 16 motofierăstraie (drujbe), 7 laptop-uri, 3 unități PC, și un hard PC extern.

A fost confiscată cantitatea totală de 549 mc material lemnos care a fost predată Ocolului Silvic Câmpulung, până la finalizarea cercetărilor și aplicarea măsurilor legale.

De asemenea, au fost constatate în flagrant, cu ocazia desfășurării activităților în cadrul acțiunii, 2 infracțiuni la regimul rutier.

În documentarea activității infracționale, procurorii au beneficiat de suportul tehnic și informativ al S.R.I. Argeș.

Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică.

 

Facem precizarea că începerea urmăririi penale și punerea în mișcare a acțiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.