27 mai 2015

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul BURCEA DUMITRU VASILE, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la infracțiunea de omor calificat, tâlhărie calificată și tentativă la tâlhărie calificată.

În cursul zilei de astăzi, inculpatul (aflat în stare de reținere) urmează a fi prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Argeș cu propunere de arestare preventivă.

Din referatul întocmit de procurori a rezultat faptul că, la data de 16 mai 2015, în jurul orelor 22:30, inculpatul Burcea Dumitru Vasile a pătruns în imobilul aparținând soților C.O.A. și C.C.E., din municipiul Pitești, județul Argeș, agresându-i și sustrăgând sumele de 5.000 euro și 7.000 lei.

De asemenea, s-a mai stabilit că, la data de 2 mai 2015, inculpatul, înarmat cu un cuțit – sabie, a pătruns în locuința persoanelor vătămate N.V. și G.M., din localitatea Mangalia, jud. Constanța, cu scopul de a sustrage bunuri sau alte valori, exercitând acte de violență asupra persoanei vătămate N.V., fără a reuși să sustragă bunuri sau alte valori, din cauza apariției intempestive a persoanei vătămate G.M..

În documentarea activității infracționale, procurorii au colaborat cu ofițeri de poliție din cadrul I.G.P.R. – Direcția Operațiuni Speciale, I.G.P.R. – Direcția de Investigații Criminale, precum și ai Inspectoratului de Poliție Județean Argeș. 

           

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.