27 aprilie 2015

 

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 București au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a inculpatului HASSON YOUSEF SELMAN (în stare de libertate) sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

Inculpatul Hasson Yousef Selman, în calitate de asociat unic și administrator al S.C. D.R. S.R.L., în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, a omis evidențierea în contabilitate a 9 facturi de achiziții intracomunitare de legume-fructe și sferturi de pui, producând bugetului de stat un prejudiciu total de 1.346.022 lei (din care 1.290.302 lei TVA și 55.720 lei impozite pe dividende) și s-a sustras efectuării verificărilor fiscale prin declararea fictivă cu privire la sediile principale verificate.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluționare, Tribunalului București.

 

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.