23 noiembrie  2015

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

            Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a inculpatului streian caius-glad sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reținut următoarea situație de fapt:

            La data de 9 noiembrie 2015, inculpatul Streian Caius-Glad, în calitate de medic în cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara, a primit de la o persoană denunțătoare suma de 1000 lei, pentru a efectua o intervenție chirurgicală soțului acesteia.

            Ulterior, în dimineața zilei de 10 noiembrie 2015, inculpatul a chemat-o pe respectiva persoană și i-a comunicat că starea de sănătate a soțului său este foarte gravă iar intervenția ce urmează a fi efectuată este foarte scumpă, astfel că suma de 1.000 lei este insuficientă, pretinzând încă 5.000 lei.

            În data de 10 noiembrie 2015, în jurul orei 15:00, la solicitarea inculpatului, persoana denunțătoare i-a remis suma de 3.000 lei din cei 5.000 lei pretinși, acesta fiind surprins în flagrant.

            Dosarul a fost trimis, spre competentă soluționare, Tribunalului Timiș.

 

            Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.